Το πλάνο της NVIDIA για τον Σεπτέμβριο: Νέα γενιά GPUs και αλλαγές στην τιμολόγηση

Οι αριθμοί “ζωγραφίζουν” μια διαφορετική εικόνα από αυτή που φανταζόταν η NVIDIA, όμως από τον Σεπτέμβριο θα έχουμε μια νέα γενιά GPUs και ανατιμήσεις.

Η NVIDIA περπατάει σε ένα δύσκολο μονοπάτι αυτή την περίοδο, και αυτό είναι η υποτίμηση των καρτών γραφικών σε όλες τις κατηγορίες, κάτι που ξεκίνησε από τις “ανατιμήσεις” των κρυπτονομισμάτων, το κραχ τους και την ασταθή συμπεριφορά τους.

Η πτώση των τιμών στα κρυπτονομίσματα έχει ωφελήσει την gaming κοινότητα, όταν δεκάδες miners ξεφόρτωναν σημαντικούς αριθμούς καρτών γραφικών. Αντίστοιχο τοπίο υπάρχει ήδη και στην αγορά, με τα καταστήματα να μειώνουν τις τιμές τους για να τραβήξουν τα βλέμματα των καταναλωτών.

Η NVIDIA βολιδοσκοπεί την κατάσταση και όπως γνωρίζουμε, ετοιμάζει μια νέα γενιά καρτών γραφικών ονόματι Ada Lovelace, και παρόλο που υπάρχουν δεκάδες φήμες για τις υποτιθέμενες επιδόσεις και τα specs τους, το σημαντικότερο είναι πως θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο και θα κυκλοφορήσουν λίγο αργότερα, κάτι που επιβεβαιώνουν πλέον πηγές κοντά στην εταιρία.

Ο τρόπος που θα προσελκύσει τους φανς της η NVIDIA από τον Σεπτέμβριο και έπειτα, θα είναι με ανανεωμένες, χαμηλότερες τιμές σε όλες τις νέες RTX 40 κάρτες γραφικών της, ενώ πολλές από τις τωρινές κάρτες ενδεχομένως συνυπάρξουν με τη νέα γενιά και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Περισσότερα για το “μέλλον του RTX” θα μάθουμε δια στόματος Jensen Huang, του CEO της NVIDIA, στο GPU Technology Conference (GTC) 2022, αφιερωμένο στο AI και τους developers.

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα