Η ASUS παρουσιάζει το ROG Ally X για καλύτερο gaming on-the-go

Το ASUS ROG Ally X κάνει το ντεμπούτο του και η επόμενη γενιά της δημοφιλούς φορητής gaming κονσόλας βρέθηκε στην Computex 2024.

Το ROG Ally X φέρνει σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του, όπως τις είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο, εστιάζοντας κυρίως στην απόδοση και την αυτονομία.

Εσωτερικά το ROG Ally X εντυπωσιάζει με αποθηκευτικό χώρο 1TB M.2 2280 SSD που είναι διπλάσιος από το αρχικό μοντέλο. Παράλληλα, διαθέτει 24GB μνήμης RAM LPDDR5-7500 για πιο ομαλό multitasking και ταχύτερη εκτέλεση παιχνιδιών.

Η πιο σημαντική αναβάθμιση όμως σίγουρα θα είναι η νέα μπαταρία των 80Wh, που υπόσχεται σημαντικά αυξημένη διάρκεια ζωής σε σχέση με το ROG Ally, χωρίς να αναφέρονται οι υπόλοιπες ‘παιδικές ασθένειες’ της κονσόλας σε αυτό το κομμάτι.

Για τους enthusiast που θέλουν το κάτι παραπάνω, η ASUS μας δείχνει ότι το Ally X θα έχει USB 4 με υποστήριξη Thunderbolt 4 οπότε η χρήση eGPU εξωτερικών καρτών γραφικών θα είναι πιο εύκολη, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με το Lenovo Legion Go.

asus rog ally x specs

Εξωτερικά τώρα, το ROG Ally X διατηρεί την κομψή σχεδίαση του προκατόχου του με μία βασική αλλαγή στο χρώμα. Η ASUS αντικαθιστά το λευκό του πρώτου ROG Ally με το μαύρο.

Επιπλέον, η ASUS έχει προσθέσει έναν επιπλέον αεραγωγό στο ROG Ally X, βελτιώνοντας την ψύξη της συσκευής και μειώνοντας τη θερμοκρασία έως και 6 βαθμούς Κελσίου σύμφωνα με δικές της μετρήσεις.

Σημαντικό να αναφέρουμε ότι το ROG Ally X διατηρεί τον ισχυρό επεξεργαστή AMD Z1 Extreme CPU και τα γραφικά AMD Radeon RDNA 3, εξασφαλίζοντας κορυφαία απόδοση gaming. Διαθέτει επίσης την ίδια οθόνη LCD 7 ιντσών με ανάλυση Full HD (1080p) και ρυθμό ανανέωσης 120Hz με υποστήριξη AMD FreeSync Premium για ομαλό gameplay.

Η ASUS παρουσιάζει το ROG Ally X για καλύτερο gaming on-the-go

Το ROG Ally X διατίθεται ήδη για προπαραγγελία στην τιμή των $799.99. Εναλλακτικά, μπορείτε να διαβάσετε τη λίστα μας με τις καλύτερες φορητές κονσόλες του 2024 μέχρι στιγμής.

Περισσότερα στο επίσημο site του ROG Ally X στο rog.asus.com.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα