Η ASUS έχει έτοιμη τη gaming οθόνη ROG Swift Pro των 540Hz!

Η ASUS ROG Swift Pro PG248QP θα είναι η πρώτη gaming οθόνη 540Hz στον κόσμο και ξεπερνάει ακόμα και το περσυνό μοντέλο των 500Hz που ανακοίνωσε πέρυσι. Η ASUS μας δείχνει το εν λόγω monitor με αφορμή την έκθεση CES 2023 η οποία λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή στο Las Vegas.

Η PG248QP διαθέτει ένα overclocked E-TN πάνελ με ρυθμό ανανέωσης 540Hz, αριθμός που προκαλεί ίλιγγο, μεταφορικά. Η ROG Swift Pro είναι κατασκευασμένη για gamers που μπορεί να μην χρειάζονται απαραίτητα υψηλή ανάλυση, αλλά την ταχύτητα και το χαμηλό latency της συγκεκριμένης.

Η ROG Swift Pro διαθέτει ενσωματωμένο NVIDIA G-Sync Reflex Analyzer και ενσωματωμένο μετατροπέα ESS DAC για surround ήχο με σχεδόν μηδενική καθυστέρηση. Αυτή η οθόνη έρχεται με ανάλυση 1920 x 1080, γι’ αυτό και φέρει μόνο με υποδοχές HDMI 2.0 και DisplayPort 1.4.

Σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές, όπως την Alienware AW2524H που χρησιμοποιεί IPS πάνελ για να επιτύχει ρυθμό ανανέωσης 480/500Hz(OC), η ASUS χρησιμοποιεί TN πάνελ, τα οποία είναι ξεπερασμένα εν έτη 2023. Προσφέρει 90% κάλυψη της χρωματικής παλέτας DCI-P3, αλλά δεν είναι διαθέσιμες περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η οθόνη παρουσιάστηκε μαζί με την PG27AQDM, η οποία είναι μια οθόνη OLED που διαθέτει πάνελ 27 ιντσών 1440p. Αυτή η οθόνη είχε ήδη ανακοινωθεί τον περασμένο μήνα. Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό της είναι ο υψηλός ρυθμός ανανέωσης των 240Hz. Η ASUS επιβεβαιώνει ότι αυτή η οθόνη έχει βελτιωμένη θερμική σχεδίαση με custom ψύκτρα και βελτιστοποιημένη τροφοδοσία του πάνελ για πιο αποδοτική και δροσερή λειτουργία.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα