Philips Evnia: Είδαμε από κοντά την παρουσίαση του brand στην Αθήνα

Ακολουθώντας πιστά τον παλμό της αγοράς και των gamers, η Philips μας έδειξε τι συμβαίνει πίσω από το brand Evnia, μια λέξη που κρύβει άφθονες αρετές.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που είχε ετοιμάσει η Philips, το 8Bitz είχε την ευκαιρία να δει από κοντά ένα από τα νεότερα μοντέλα της σειράς Evnia, καθώς και μερικά ακόμα, τα οποία έχουμε δει στις ηλεκτρονικές σελίδες, εδώ στο site. Οι οθόνες, που έρχονται για κάθε πιθανό budget, ακολουθούν τις ήπιες σχεδιαστικές γραμμές που εντοπίζουμε σε όλα σχεδόν τα μοντέλα της σειράς αλλά φροντίζουν ώστε το gaming στοιχείο τους να είναι υπαρκτό, στο μενού και στον βασικό εξοπλισμό.

Η Philips μίλησε για αριθμούς και μοιράστηκε δεδομένα όπως το ποσοστό ενσωμάτωσης των οθονών με ρυθμό ανανέωσης τα 240Hz και ανάλυση QHD, εκεί όπου βλέπει σημαντικό κενό. Η πλήρωση αυτού του κενού βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και το brand ετοιμάζει δυναμικά περισσότερα μοντέλα ακόμα και για τα πιο χαμηλά στρώματα της αγοράς.

Παράλληλα, όλα τα υπόλοιπα gaming brands της εταιρίας, όπως οι Momentum, ενσωματώνονται στο Evnia

Χωρίς να χάσει ευκαιρία, η Philips μας έδειξε και κάποια από τα gaming περιφερειακά που θα προστεθούν στη φαρέτρα της κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον. Η στροφή στα περιφερειακά ήταν και συνεχίζει να είναι μια σταθερή προσθήκη κάθε εταιρίας στον εξοπλισμό της, αφού πρόκειται για έναν σχετικά προσιτό και risk-free τρόπο να φτάσει το brand σε περισσότερα χέρια.

Είδαμε gaming πληκτρολόγια, gaming ακουστικά και mousepads με όμορφη σχεδίαση, όπως και μηχανικούς διακόπτες με την υπογραφή της CherryMX.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της εταιρείας:

Συναρπαστικότερο είναι τον τελευταίο χρόνο το gaming μετά το λανσάρισμα της gaming σειράς οθονών Evnia από την MMD, της κορυφαίας εξειδικευμένης εταιρείας οθονών και brand license partner για τις οθόνες Philips.

Σε μια εκδήλωση η οποία έλαβε μέρος την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, η Philips Monitors παρουσίασε τα μοντέλα οθονών της νέας σειράς Evnia, την ιδέα, αλλά και τους στόχους για το εγγύς μέλλον, στο ελληνικό κοινό.

Οι οικοδεσπότες, Ξένη Μπαϊρακτάρη, επικεφαλής Marketing Philips, AOC Monitors & IT Accessories (OBM), ο Michel Wals, επικεφαλής πωλήσεων και ο Carlos Sanchez Product & Business Manager καλωσόρισαν στην εκδήλωση εκπροσώπους από τα Μέσα ενημέρωσης για την τεχνολογία του gaming, δημοσιογράφους από όλο το φάσμα των Media, αλλά και συνεργάτες της εταιρείας στην Ελλάδα.

«Η TPV είναι η μεγαλύτερη παραγωγός εταιρεία monitor στον κόσμο, με τα brand Philips Monitors, μέσω licence agreement, και AOC. Η Philips λάνσαρε τον Οκτώβρη 2022 το gaming brand Evnia, με στόχο αυτό να αναδειχθεί σε ένα από τα πέντε κορυφαία brand παγκοσμίως στην εν λόγω κατηγορία. Σήμερα, ένα χρόνο μετά, έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε μαζί σας την έως τώρα πορεία μας και να σας παρουσιάσουμε τα προϊόντα που οδηγούν τη Philips Evnia προς αυτόν τον στόχο», δήλωσε κατά την έναρξη της εκδήλωσης η Ξένη Μπαϊρακτάρη, Deputy Director Marketing EU | Global Marketing Lead Philips / AOC Monitors & IT Accessories (OBM).

Ο Michel Wals, Sales Director, MMD B.V. & AOC B.V, Eastern Europe, σχολιάζοντας την εικόνα της παγκόσμιας αγοράς, όπως και τους μεσοπρόθεσμους στόχους της TPV ως no1 παραγωγό οθονών παγκοσμίως με μερίδιο 30%, ανέφερε ότι «η αγορά αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση διόρθωσης οδεύοντας προς σταθεροποίηση, όπως βρισκόταν κατά το 2019, μετά την κορύφωση που γνώρισε τα αμέσως προηγούμενα χρόνια». Για να συμπληρώσει ότι «ως TPV βλέπουμε δυναμική στην αγορά των gaming monitor μέσα από ταtrend των πάνελ υψηλού ρυθμού ανανέωσης και υψηλής ανάλυσης, στα οποία και εστιάζουμε, ενώ μια άλλη τάση είναι τα OLED monitor.

Μερικές από τις οθόνες που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση είναι:

  • Η Philips Evnia 49M2C8900 με οθόνη QD-OLED, αναλογία πλευρών 32:9, 240Hz, διαγώνιο 48,9 ίντσες και DTS Sound, η είναι μια κορυφαία υλοποίηση για επαγγελματίες gamers – και όχι μόνο – που όλοι θα την ήθελαν στο οπλοστάσιό τους και κανένας στα χέρια αντιπάλων.
  • H Philips Evnia 42M2N8900 με ανάλυση UltraClear 4K UHD (3840×2160) στις 42 ίντσες, είναι μια οθόνη OLED υψηλής αντίθεσης με σάρωση 138Hz (με overclock), χρόνο απόκρισης 0,1ms GTG, ρυθμιζόμενη καθ’ ύψος βάση, έτοιμη να τεθεί στην υπηρεσία σας.
  • Με έντονα ανταγωνιστική διάθεση, η ταχύτατη – 0,1ms -, κυρτή QD OLED, Philips Evnia 34M2C8600, UltraWide QHD 3440×1440 και πιστοποίηση Display HDR True Black 400 στην απόδοση του μαύρου, χωρίς κανένα δισταγμό προτάσσει τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της.
  • Η ναυαρχίδα στη σειρά 5000, Philips Evnia 27M2C5500W, με κυρτότητα 1000R και χρόνο απόκρισης 0,1ms, χάρη στο πάνελ Fast VA και τα 240Hz σάρωσης, φέρει διπλό HDMI, διπλό DisplayPort και διπλό USB ταχείας φόρτισης και ρυθμιζόμενη βάση για ξεκούραστα και ατελείωτα gaming session…
  • …την ίδια στιγμή που οι Philips Evnia 25M2N5200P και Evnia 25M2N3200W εκδημοκρατίζουν το gaming με εκρηκτικούς ρυθμούς ανανέωσης 280Hz και 240Hz, αντίστοιχα, σε προσιτές τιμές, Fast VA και IPS LCD panels με ιδιαίτερα χαμηλούς χρόνους απόκρισης 1ms GtG και τεχνολογίες LowBlue και Flicker-free για την προστασία των ματιών.

Με πληροφορίες από το δελτίο τύπου της Philips.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα