MSI Claw: Η νέα φορητή κονσόλα τρέχει χάρη σε ένα Intel CPU!

Η MSI μπαίνει στην αγορά των φορητών κονσολών, και το αποτέλεσμα είναι το Claw, που παρουσιάστηκε στην έκθεση CES 2024.

Ακολουθώντας τα βήματα της Valve με το Steam Deck και της ASUS με το ROG Ally, η MSI έδειξε σε αρκετούς youtubers και μέσα το CLAW, μια φορητή κονσόλα που ξεφεύγει από την πεπατημένη, έχοντας πάνω πλατφόρμα της Intel.

Από την πρώτη ματιά, το MSI Claw μοιάζει εντυπωσιακά με τους ανταγωνιστές του, αφού διαθέτει οθόνη αφής 7 ιντσών, με ρυθμό ανανέωσης 120Hz, διάταξη χειριστηρίου τύπου Xbox και κομψή σχεδίαση σε μαύρο και κόκκινο χρώμα.

Η MSI, ωστόσο, έχει προβεί σε ορισμένες μικρές βελτιώσεις για να διαφοροποιήσει το Claw, συμπεριλαμβανομένου ενός ελαφρώς μεγαλύτερου και βαρύτερου form factor και επιθετικής σχεδίασης με γωνίες για τα triggers στο πάνω μέρος. Μεγάλο μέρος του αυξημένου βάρους αποτελεί η μπαταρία των σχεδόν 53Wh, όπως επιβεβαιώνουν πηγές στο διαδίκτυο.

Στο εσωτερικό του, το MSI Claw διαθέτει μια επιλογή από επεξεργαστές Intel Core Ultra 5 135H ή Core Ultra 7 155H, σε συνδυασμό με 16GB μνήμης RAM και ενσωματωμένα γραφικά Intel Arc. Ο επεξεργαστής διαθέτει μια ιδιαίτερη σύνθεση πυρήνων, αφού πέρα από τους performance και efficiency cores, διαθέτει και τους low power e-cores που εστιάζουν σε ακόμα μεγαλύτερα κέρδη.

Η εταιρία μάλιστα, προβάλλει την αποδοτικότητα του hardware της Intel, υποσχόμενη έως και 2 ώρες αυτονομίας σε συνθήκες απαιτητικού gaming. Λόγω του ότι βασίζεται σε πλατφόρμα της Intel, η κονσόλα φέρνει στο προσκήνιο το Thunderbolt 4, επιτρέποντας τη χρήση οποιουδήποτε εξωτερικού GPU box για ακόμα καλύτερες επιδόσεις, αλλά και συνδεσιμότητα.

Το MSI Claw συνοδεύεται επίσης από μια ειδική σουίτα λογισμικού, το MSI Center M, για τη διαχείριση της βιβλιοθήκης των παιχνιδιών, έξτρα μακροεντολών, του φωτισμού RGB και πολλά ακόμα. Επιπλέον, αναπτύσσει την εφαρμογή App Player για να επιτρέψει τη συμβατότητα με παιχνίδια Android από το Google Play Store.

Ενώ η τιμή εκκίνησης του MSI Claw στα 699 δολάρια είναι ελαφρώς υψηλότερη από το Steam Deck OLED της Valve, προσφέρει ισχυρότερο επεξεργαστή και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ενώ όπως δείχνουν και βίντεο στο YouTube, υπάρχει δυνατότητα εύκολης αναβάθμισης του SSD αλλά και του WiFi chip με καλύτερα, εάν το επιθυμεί ο χρήστης.

Η MSI και η Intel θα πρέπει να προσφέρουν αυξημένες επιδόσεις για να δικαιολογήσουν την υψηλότερη τιμή, αλλά το MSI Claw έχει σίγουρα τη δυνατότητα να αποτελέσει μια εξαιρετική επιλογή (την τρίτη στην αγορά των μεγάλων κατασκευαστών για την ώρα), για τους λάτρεις του φορητού gaming.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα