Σε δύο μορφές αναμένονται οι AMD Ryzen Threadripper 7000, το 2023

Φαίνεται ότι οι Threadripper 7000 θα έρθουν σε μορφές HEDT και Workstation καλύπτοντας έτσι περισσότερες ανάγκες.

Αν η πιο πρόσφατη διαρροή είναι ακριβής, τότε η AMD σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τους νέους επεξεργαστές Ryzen Threadripper “Storm Peak” τον Σεπτέμβριο του 2023, φέρνοντας την Zen 4 αρχιτεκτονική στα High End Desktops και τα Workstation. Αυτό επίσης σημαίνει ότι θα προσφέρουν μεγάλο αριθμό πυρήνων, πολλές PCIe 5.0 lanes και μνήμη DDR5.

Η έκδοση HEDT των Ryzen Threadripper 7000 θα υποστηρίζει overclocking, θα διαθέτει υποστήριξη μνήμης DDR5 4 καναλιών, 64 PCIe 5.0 lanes και οκτώ επιπλέον PCIe 3.0. Αντίθετα, η Workstation σειρά των Threadripper 7000 της AMD (πιθανότατα Ryzen Threadripper 7000 Pro) δεν θα διαθέτουν υποστήριξη overclocking, θα διαθέτουν υποστήριξη μνήμης 8 καναλιών, έως128 PCIe 5.0 lanes και άλλες 8 επιπλέον PCIe 3.0 για συμβατότητα.

Με τη διάσπαση της σειράς Ryzen Threadripper 7000 στα δύο, η AMD θα είναι σε θέση να προσφέρει επεξεργαστές Threadripper και μητρικές σε ένα ευρύ κοινό, κλειδώνοντας όμως τα πιο επαγγελματικά χαρακτηριστικά, όπως τα 128 PCIe 5.0 lanes και την υποστήριξη 8-κάναλης μνήμης, μόνο σε όσους τις χρειάζονται και μπορούν να διαθέσουν το απαραίτητο premium της τιμής.

Προς το παρόν, δεν είναι σαφές πόσους πυρήνες/threads θα διαθέτουν οι επεξεργαστές της σειράς Threadripper 7000 της AMD σε αυτές τις δύο πλατφόρμες. Το μόνο σίγουρο, είναι πως η workstation σειρά θα λάβει τον μεγαλύτερο αριθμό πυρήνων ενώ ταυτόχρονα η απλή σειρά αναμένεται να έχει υψηλότερους χρονισμούς για τους enthusiasts στο PC. Για την ώρα δεν αναφέρονται περισσότερες πληροφορίες για την σχεδίαση αυτών των CPUs, ούτε εάν θα διαθέτουν 3D μνήμη, κάτι που έχουμε δει να βοηθάει τις επιδόσεις άρδην με τον 5800X3D.

Ακολουθήστε το 8Bitz.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα για το PC Hardware!

Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα